Numerotare pagini Word: tot ce trebuie sa stii


In acest articol vreau sa iti povestesc putin despre numerotarea paginilor in Word. Nu e tocmai cel mai complex lucru pe care poti sa il faci in Word, dar daca nu stii cum, ai ajuns unde trebuie.

Numerotare pagini Word – Video

Fiindca stiu ca majoritatea dintre noi invatam mult mai usor atunci cand urmarim continut video, am te invit sa cauti butonul de play.

Iar daca preferi sa citesti, vezi mai jos.

Urmareste-ma pe Iutub 🙂

Unde?

Radu, unde gasesc optiunea?

In tab-ul insert / insert page number sau in header and footer / insert page number.

Numerotare pagini word 1

De acolo vei putea sa adaugi numerotare in antet sau subsol (header / footer) dar si pe lateral sau chiar si in cadrul documentului.

Ignora prima pagina

Pot fi situatii cand vrem sa ignoram prima pagina, poate avem o pagina de titlu care am vrea sa fie imaculata / alba ca zapada, fara sa aiba numerotare.

In acest caz vom bifa „different first page”.

Numerotare pagini word 2

Incepe de la un alt numar

Ca sa fim mai trendy vom vrea sa incepem numerotarea de la pagina 7, asa, pentru ca putem. In cazul acesta, cautam optiunea de format page numbers si ii spunem asa:

Numerotare pagini word 3

Numere romane

Daca te macina nostalgia cand te gandesti la maretia imperiului Roman sa stii ca poti numerota si folosind numere romane.

Eu inca nu i-am gasit rostul, dar cine stie, poate exista. 🙂

Off topic

In timp ce faceam acest tutorial cautam un mod rapid de a introduce text de umplutura in document. Am vazut ca daca scriu =lorem() si apas ENTER Word-ul imi introduce celebrul „lorem ipsum”.

Despre Word

Imi e destul de greu sa scriu despre Word, multe lucruri imi par parca prea simple pentru a merita sa le explic. As fi curios insa daca ai vreo intrebare despre Word la care ti-as putea da un raspuns, te astept in zona de comentarii.6 comentarii la „Numerotare pagini Word: tot ce trebuie sa stii”

  1. Buna!
    Am o lucrare mai mare, cu mai multe capitole si subcapitole si multe tabele si figuri. Exista vre-o posibilitate de numerotare a tabelelor si figurilor , astfel incat daca elimin vre-una, Wordul sa refaca automat numerotarea, fara a fi nevoie sa o iau de la capat manual cu numerotarea lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *