Introducere in Power Apps


De cand am inceput excelninja.ro primesc saptamanal cereri de oferta pentru diverse aplicatii de uz intern. Majoritatea companiilor au nevoie de unelte relativ simple pentru a putea opera intr-un mod mai eficient.

Poate ai vazut si tu vreun fisier Excel cu multe macro-uri si butoane care atunci cand „crapa” ai nevoie de 5 ingineri si 2 preoti ca sa il repari. Acesta e motivul pentru care foarte rar „cioplesc” un Excel la comanda pentru cineva.

Power Apps

O alternativa mult mai buna e Power Apps, o platforma de dezvoltare „low code” de la Microsoft si e pentru acele persoane care in mod constant imping Excel-ul la limita.

Vezi aici cum am dezvoltat o aplicatie de mobil in 15 minute pentru cereri de concediu.

Dar cum ai facut … si apoi de ce?

Nu mi-am propus ca in video sa te invat PowerApps, nu am cum sa fac asta in 7 minute. Am vrut doar sa vezi ceea ce iti ofera, poate iti vin si tie cateva idei.

SharePoint si Power Automate

Dupa cum poti vedea si in video, am folosit pe langa PowerApps, inca 2 unelte, SharePoint si Power Automate (i se mai zicea si Flow). Ambele pot sa faca multe lucruri interesante, in exemplul meu am folosit:

  • SharePoint pentru a stoca datele
  • Power Automate pentru a trimite notificari prin email

Sa merg mai departe?

Am petrecut destul de mult timp in Power Apps in ultimele saptamani si probabil ca sunt ca si un copil care a descoperit o jucarie noua.

Ce zici, sa mai fac niste tutoriale pe tema asta? Sunt singurul incantat de posibilitatile pe care ti le ofera? Te astept in zona de comentarii.6 comentarii la „Introducere in Power Apps”

  1. Așteptam cu nerăbdare noi tutoriale in Power Apps. In perioada aceasta putem învăța lucruri noi și foarte folositoare

  2. Salut, toata filozofia asta cu platforme low code mi se pare extraordinara.
    Daca poti, fa chiar un curs pentru PowerApps la fel ca cel pe care l-ai facut pentru Power BI.
    Eu unul, stiu ca m-as abona la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *