Animatii in PowerPoint: Tranzitia Morph


Desi nu sunt un mare fan al animatiilor, zilele trecute am dat peste un lucru in PowerPoint 2016 despre care musai sa iti spun si tie.

E vorba despre tranzitia „morph”, si e una din acele optiuni care aproape te fac sa te gandesti la un upgrade la Office.

PowerPoint Morph

Pe scurt acest tip de tranzitie iti permite sa animezi obiectele de pe un slide, adica sa le schimbi pozitia, dimensiunea, culoarea, etc.

Ca sa faci asta trebuie doar sa faci o dublura la un slide si apoi sa faci modificarile pe al doilea slide.

Cum, ce?

Da, stiu e destul de greu sa explic fara sa scriu romane fluviu aici, de aceea prefer sa iti arat, vezi in video-ul de mai jos.

De de nu imi plac animatiile

Nu sunt cel mai mare fan al anumatiilor in PowerPoint, si in cursul meu online indemn la moderatie legat de acest subiect.

Motivul e simplu, de cele mai multe ori animatiile in exces te storc de energie, trebuie sa dai vreo 15 click-uri pana cand le faci sa mearga cum vrei.

Mai mult decat atat, scopul e sa scoti in evidenta continutul prezentarii si nu „floricelele” pe care le-ai asezat pe slide.

Si de ce ai mai scris acest articol?

PowerPoint morph e diferit. In primul rand e una din lucrurile pe care le poti face rapid. Mai mult decat atat, cred ca fluiditatea pe care o aduce poate fi utila pentru a explica anumite procese.

Eu ma gandesc sa folosesc aceasta optiune ca sa imi fac un intro la video-urile pe care le pun pe YouTube.

Parte dintr-un curs online

Acest video face parte din cursul meu online despre PowerPoint. Evident ca ti-l recomand, e cel mai tare curs despre PowerPoint pe care l-am creat, ce e drept si singurul. 🙂

Cum zicea cineva saptamana asta: „cel mai tare …… din Romania, poate chiar si din Oradea”. 🙂Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *